KÜLTÜRLER ARASI FARKLILIKLARIN YÖNETİMİ
Kültürlerin yoğun bir biçimde kaynaştığı ve çatıştığı, örtüştüğü ve ayrıştığı bir dünyadayız. Birbirinden farklı uluslar, diller, dinler, değerler, cinsiyetler ve kuşaklar arasında dolaşıyoruz. Birbirimizi anladığımızda, anlaştığımızda güven ve huzur, anlayıp anlaşamadığımızda da gerilim ve çatışmalar yaşıyoruz. Kültürler arası farklılıklar, kabul edildiğinde ve doğru değerlendirildiğinde insanların, organizasyonların ve toplumların güvenliğini, refahını ve büyümesini sağlar. Farklılıklar; zenginliktir, güçtür, gelişme ve geleceğin güvencesidir. Buna karşın, farklılıkların önyargıların, ayırımcılığın, gerilimlerin, açık ya da gizli çoğu çatışmanın nedeni olduğu da açıktır. Önemli olan farklılıklara nasıl yaklaşıldığıdır. Bu kitap, kültürler arası farklılıkların kaynaklarını, süreçlerini ve sonuçlarını ele almakta; bu farklılıkların insanları ve toplumları çatışmaya değil ortak sahiplenmeye götürecek şekilde yönetilmesinin önemine dikkat çekmektedir. Prof. Dr. İsmet Barutçugil, bu kitapla bireysel, kurumsal ve toplumsal değişimi olumlu yönde destekleyecek bir farklılıklar yönetimi anlayışının oluşmasına ve yerleşmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. İçinde yaşadığımız dünyayı daha iyi anlamak, sorunlarla daha kolay baş etmek, fırsat ve olanaklardan daha fazla yararlanmak için bu kitapta kolay anlaşılır ve uygulanabilir fikirler ve bilgiler bulacaksınız.
KÜLTÜRLER ARASI YÖNETİM
Küreselleşen dünyada çok kültürlü yapılara sahip organizasyonların yeni yönetim anlayışlarını benimsemeleri ve yeni uygulamalar geliştirmeleri kaçınılmazdır. Farklı uluslardan, etnik kökenlerden, inanç ve değerler sistemlerinden gelen insanların bir arada çalıştığı organizasyonların bugünün anlayış ve uygulamalarıyla başarılı olmaları mümkün değildir. Kültürel farklılıklar; algılamaları, varsayımları, bakış açılarını, tutum ve davranışları etkilemektedir. Bunun sonucunda da beklentileri, çalışma tarzları, motivasyon ve performans faktörleri değişen insanları yönetmek farklı yaklaşımlar gerektirmektedir. Günümüzün organizasyonlarında etkili yönetim ilişkilerini sürdürmenin ve başarılı sonuçlar elde etmenin yolu kültürler arası farklılıkları etkin yönetmekten geçmektedir. Prof. Dr. İsmet Barutçugil, bu kitapta kültürler arası farklılıkların küresel organizasyonlardaki yönetim anlayış ve uygulamalarına yansımalarını açık ve anlaşılır bir dille ele almakta, yöneticilere ve çalışanlara yeni bakış açısının anahtarlarını vermektedir. Eğer, farklı kültürlere sahip ekip arkadaşlarıyla, yöneticilerle, iş ortakları veya müşterilerle çalışıyorsanız, bu kitapta sizin için ilginç ve yararlı bilgiler bulacaksınız. Bu kitapla, farklı toplumların ve organizasyonların kurum kültürü, yönetim, organizasyon, karar alma, planlama, liderlik, ekip çalışması, motivasyon, performans yönetimi, toplantı ve müzakere gibi konularda nasıl farklılaştıklarını öğreneceksiniz.
STRATEJİK YÖNETİM 101
Yönetim bir sanattır. Stratejik Yönetim ise teknikleriyle ve yaratıcı yönleriyle bu sanatın ustalık gerektiren en ileri noktasıdır. Bu ustalık, bilgiyle, deneyimle ve her şeyden önemlisi tutkulu bir istekle ve duyguyla kazanılır.
Pietro Magni’nin okuduğu kitaptan etkilenerek bir damla gözyaşı döken genç kız heykeli, okuyucusunu ya da izleyicisini duygulandıran bir eser yaratmanın olağanüstü güzelliğini de sergiler. Kitaplar da heykel veya resim gibi bir varlığı, düşünceyi ya da duyguyu ifade etmenin bir yoludur ve okuyucuyu etkilemesiyle anlam kazanır.
Bu kitap, okuyucunun duygu ve düşüncelerini, kararlarını ve eylemlerini etkilemek amacıyla yazılmıştır. Yalnızca öğrenciler için bir ders kitabı ya da iş insanları için uygulama kılavuzu değildir. Yöneticiler, akademisyenler, danışmanlar, öğrenciler ve stratejik yönetim konusuna ilgi duyan tüm okuyucular bu kitapta kendileri için yararlı bilgiler, fikirler, yaklaşımlar ve yöntemler bulacaklardır.